Claudia Pechstein heeft de ruzie met haar coach Erik Bouwman bijgelegd. De Duitse trainde vanwege een conflict met Bouwman sinds het begin van het seizoen niet meer met de nationale ploeg.

De Nederlandse bondscoach van de Duitse selectie heeft donderdag zijn excuses aangeboden aan de 47-jarige Pechstein, nadat hij eerder had gezegd dat de recordkampioene niet meer welkom was bij de trainingen van de Duitse ploeg.

Pechstein, vijfvoudig olympisch kampioen, schaatste sindsdien mee met de Poolse ploeg en pakte onder meer haar 39e nationale afstandstitel door als enige deelnemer de 5.000 meter te winnen.

Bouwman en Pechstein hebben hun conflict donderdag tijdens een gesprek bijgelegd. Pechstein heeft de excuses van Bouwman aanvaard en maakt daardoor weer officieel deel uit van de Duitse selectie. "De focus ligt weer volledig op de sport", meldt de nationale bond DESG.

Pechstein is vanaf vrijdag actief tijdens de World Cup in het Japanse Nagano. Zij rijdt daar de 3.000 meter en de massastart.

Bouwman is sinds dit seizoen de bondscoach van de Duitse nationale selectie. Hij had eerder de Zuid-Koreaanse selectie onder zijn hoede. Daarvoor werkte hij bij de KNSB als bondscoach van Jong Oranje.