Kjeld Nuis is blij en opgelucht na zijn zege van zondag op de 1.500 meter bij de wereldbeker in Minsk. De tweevoudig olympisch kampioen krijgt na een klap van een achterklep van een auto tegenwoordig hoofdpijn van een geforceerde rit.

"Ik ben vandaag rustig gebleven. Het was een goede rit, ik ben er heel blij mee", zei Nuis tegen de NOS. Zaterdag vertelde Nuis nog dat hij hoofdpijn kreeg als hij geforceerd schaatst.

Vorige maand bij het trainingskamp in Inzell kreeg Nuis de achterklep van een auto hard tegen het hoofd. Jumbo-Visma-ploeggenoot Thomas Krol gooide de achterklep al dicht, terwijl Nuis nog spullen uit de auto wilde pakken.

"Als ik geforceerd rijd, dan krijg ik na afloop pijn in mijn hoofd", zei de dertigjarige Nuis over de gevolgen van de klap. "Vandaag heb ik geen hoofdpijn, omdat ik ontspannen en technisch goed bleef rijden."

Kjeld Nuis liet Denis Yuskov en Thomas Krol achter zich op de 1.500 meter. (Foto: Getty Images)

Nuis: 'Het is de kunst om rustig te blijven'

De olympisch kampioen op de 1.000 en 1.500 meter kende zaterdag op de kilometer een zwakke start en werd uiteindelijk derde achter Thomas Krol en de Chinees Ning Zhongyan.

"Bij de eerste pas maakte ik een misstap. Het is dan de kunst om rustig te blijven, maar dat deed ik niet. Ik maakte nog twee missers en verlies hem op twee tienden, dat was niet nodig."

Op de schaatsmijl hield Nuis Denis Yuskov en Krol achter zich. "Vandaag win ik de 1.500 meter op twee tienden, omdat ik gewoon technisch goed blijf schaatsen. Als ik dat niet doe, dan gaan mijn tanden op elkaar en maak ik een gespannen vuist."

"Overleven naar de finish is niet fijn", aldus Nuis. "Vandaag heb ik gewoon een lekkere rit gereden."