Letitia de Jong schaatst ook de komende twee seizoenen voor Team IKO. De Friezin, specialiste op de sprint, heeft dinsdag haar aflopende contract verlengd bij de ploeg van kopvrouw Jorien ter Mors.

De Jong was afgelopen seizoen op praktisch alle grote toernooien actief en veroverde samen met Janine Smit en Jutta Leerdam de wereldtitel op de teamsprint bij de WK afstanden in Inzell.

De verloofde van meervoudig olympisch- en wereldkampioene Ireen Wüst eindigde daarnaast als tweede achter Jutta Leerdam bij het NK sprint in Heerenveen.

De Jong werd toen door Leerdam onttroond als titelverdedigster. Ze behaalde in 2018 met de eindzege op het NK sprint haar tot dusver grootste individuele prestatie in haar loopbaan.

'We hebben haar beste races nog niet gezien'

"Als we kijken naar de progressie die Letitia afgelopen seizoen heeft gemaakt, dan zijn wij erg benieuwd wat er nog meer in het vat zit de komende jaren", valt er te lezen in een persbericht van Team IKO.

"Letitia reed op het NK sprint een fantastische 37,79 op de 500 meter, maar wij zijn ervan overtuigd dat we haar beste races nog niet gezien hebben. Daarom ook het contract voor twee seizoenen."

Naast De Jong en Ter Mors rijden ook Bo van der Werff, Femke Beuling, Jan Blokhuijsen en Martijn van Oosten voor Team IKO.