Ronald Mulder schaatst ook komend seizoen voor het team van Reggeborgh. De 33-jarige Overijsselaar heeft donderdag zijn aflopende contract met een jaar verlengd.

"Ik heb het idee dat ik nog wel langer door kan. Mensen zeggen dat je oud wordt, maar zo voel ik dat niet", zegt Mulder in een persbericht.

"Ik heb een heel goed seizoen gedraaid. Helaas kreeg ik voor de tweede keer te maken met een bijholteontsteking, waardoor er een kleine terugval in zat."

Mulder veroverde afgelopen seizoen de Nederlandse titel op de 500 meter en werd daarnaast samen met Kjeld Nuis en Kai Verbij wereldkampioen op de teamsprint.

De routinier werkt al lang samen met de coach bij Reggeborgh, Gerard van Velde. Hij begon in 2009 met hem te trainen, maar maakte tussendoor voor een periode van drie jaar (2011-2014) wel de overstap naar Jac Orie.

Eerder verlengden Verbij en Ntab al

Naast Mulder rijden zijn tweelingbroer Michel Mulder, Verbij, Daidai Ntab, Pim Schipper, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma voor Reggeborgh.

De Twentse investeringsmaatschappij blijft sowieso tot en met de Olympische Spelen van Peking in 2022 het team sponsoren en zal tegen die tijd een beslissing nemen of ze ook daarna actief blijft in de sport.

Eerder verlengden Verbij en Ntab al hun contract bij Reggeborgh. Zij tekenden een verbintenis tot en met de eerstvolgende Spelen.

In het nieuwe schaatsseizoen worden er twee internationale wedstrijden in Heerenveen gehouden: de EK afstanden (10-12 januari) en de World Cup-finale (7-8 maart).