Thomas Krol rijdt ook komend seizoen bij Team Jumbo-Visma. De wereldkampioen op de 1.500 meter heeft een aanbod van Team Reggeborgh afgeslagen. Dai Dai Ntab tekende donderdag een nieuw driejarig contract bij Reggeborgh.

De 26-jarige Krol werd volgens het AD in februari benaderd door Reggeborgh, waar hij naar verluidt een driejarig contract kon tekenen. De Deventenaar overwoog even een overstap, maar hij besloot toch bij Jumbo-Visma te blijven.

"Ik heb besloten mijn contract bij Jumbo-Visma te respecteren", zegt Krol, die bij zijn ploeg nog een contract voor één jaar heeft. "Ik heb geconcludeerd dat dat voor mij op dit moment de juiste keuze is."

"Na dat jaar zien we wel weer verder en kan ik alles opnieuw afwegen. Bovendien scheelt het heel veel gedoe nu ik bij Jumbo-Visma blijf. Niemand zit op dat gedoe te wachten."

Krol maakte vorig jaar zomer de overstap van Team Plantina naar Jumbo-Visma. Bij de WK afstanden in Inzell veroverde hij naast de wereldtitel op de 1.500 meter het zilver op de 1.000 meter.

Thomas Krol viert het veroveren van de wereldtitel op de 1.500 meter. (Foto: Pro Shots)

Ntab ligt tot Spelen in Peking vast bij Reggeborgh

De 24-jarige Ntab ligt dankzij zijn nieuwe contract tot en met de Olympische Spelen van 2022 in Peking vast bij de ploeg van coach Gerard van Velde.

"Ik voel me volledig gesteund door Gerard, het team en sponsor Reggeborgh. Zij hebben gezorgd voor een optimale topsportstructuur waarmee we alle facetten van het sprinten kunnen analyseren en verbeteren", aldus Ntab, die een wisselvallig seizoen achter de rug heeft.

"Ik heb nog lang niet alles uit mijn mogelijkheden gehaald. Ik wil meedoen met de absolute top in de komende jaren. Ik kan niet wachten tot het seizoen weer gaat beginnen."

Ntab liep in het afgelopen seizoen deelname aan de eerste World Cups mis. In december dwong hij wel deelname aan de WK afstanden af door een zilveren medaille bij de NK, maar bij de WK kon hij niet imponeren op de 500 meter.

In voorgaande jaren werd Ntab, die nog op zijn eerste olympische deelname wacht, wel een keer Nederlands kampioen sprint en pakte hij tweemaal de nationale titel op de 500 meter.

Dai Dai Ntab bij de WK afstanden in Inzell van februari. (Foto: Pro Shots)

Van Velde gelooft in 'enorm talent'

Coach Van Velde kijkt uit naar een langere samenwerking met Ntab. "Dai Dai is een enorm talent en een belangrijk onderdeel van ons team. Het wordt nu tijd dat hij zijn kwaliteiten gaat omzetten van incidentele prestaties naar een aaneenschakeling van topprestaties", aldus de oud-sprinter.

"Dankzij de steun van Reggeborgh hebben we onze organisatie duurzaam kunnen professionaliseren en kunnen we in alle rust werken aan de prestatiecurve van Dai Dai."

Tot Team Reggeborgh behoren ook Ronald en Michel Mulder, Kai Verbij, Pim Schipper, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma.