Jan Smeekens blijft ook na dit seizoen voor Jumbo-Visma schaatsen. De sprinter heeft zijn contract bij de ploeg van coach Jac Orie met een jaar verlengd.

De 32-jarige Smeekens werkt al sinds 2009 samen met Orie. Hij kwam afgelopen seizoen niet tot grote uitslagen. Zo eindigde hij op de 500 meter bij de WK afstanden als tiende. In 2017 was Smeekens nog wereldkampioen op die afstand.

"Ik zie nog steeds uitdagingen in de trainingen en heb daar leuke ideeën over die ik samen met Jac ga uitvoeren", zegt Smeekens zondag op de website van zijn ploeg. "Daarnaast geloof ik dat het allemaal nog veel sneller kan en heb ik zin om met mijn ideeën aan de slag te gaan."

Ook Chris Huizinga blijft langer voor de Nederlandse formatie actief. De 21-jarige allrounder heeft zich eveneens voor een jaar aan Jumbo-Visma verbonden. Vrijdag verlengde Douwe de Vries zijn contract ook al met een seizoen.

Huizinga gaat bij Jumbo-Visma zijn derde seizoen in. De wereldkampioen junioren van 2017 heeft een wisselvallig seizoen achter de rug, maar wist wel zes persoonlijk records te rijden.

"Ik heb het gevoel dat ik tot op heden bij dit team nog niet alles eruit heb gehaald wat erin zit", stelt Huizinga dan ook. "Na een goed gesprek met Jac en wat aanpassingen aan mijn schema kwam het er in de tweede seizoenshelft een stuk beter uit."