Kai Verbij blijft tot en met de Olympische Spelen van 2022 in Peking schaatsen voor het team van Reggeborgh. De sprinter verlengde dinsdag zijn aflopende contract met drie jaar.

"Ik heb mijn contract verlengd, omdat ik geloof in de aanpak van Gerard en we allebei het gevoel hebben dat er nog progressie te boeken is", doelt hij op zijn coach Gerard van Velde, met wie hij al sinds 2015 samenwerkt.

Verbij pakte eerder deze maand goud op de 1.000 meter bij de WK afstanden in Inzell. Hij onttroonde op die afstand zijn landgenoot Kjeld Nuis.

De Zuid-Hollander slaagde er afgelopen weekeinde echter niet in om die lijn door te trekken op het WK sprint in Heerenveen. Hij moest door een slechte eerste 1.000 meter genoegen nemen met de vijfde plaats in het eindklassement.

Reggeborgh stapte afgelopen zomer in schaatsen

Reggeborgh stapte afgelopen zomer in het schaatsen als teamsponsor. Naast Verbij rijden ook Daidai Ntab, Ronald Mulder, Michel Mulder, Pim Schipper, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma in de kleuren van de Twentse investeringsmaatschappij.

Reggeborgh blijft sowieso tot en met de Spelen van Peking het team sponsoren en zal tegen die tijd een beslissing nemen of het bedrijf ook daarna actief blijft in de sport.

Verbij zal bij de komende Spelen op revanche azen voor de editie van vorig jaar in Pyeongchang. Hij kwam toen op de 1.000 meter (zesde) en 500 meter (negende) niet in de buurt van de medailles.

De geboren Leiderdorper heeft wel al een keer het WK sprint (in 2017 in Calgary), het EK sprint (dit jaar in Collalbo) en het NK sprint (in 2016 in Groningen) op zijn naam geschreven.