De Nederlandse shorttracksters hebben verrassend de wereldbeker op de relay veroverd. Het Oranje-kwartet won de laatste wereldbekerwedstrijd in Turijn en passeerde door de zege Zuid-Korea in het eindklassement.

Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven passeerden als tweede de finish, maar het winnende Zuid-Korea liep op tegen een penalty.

Door de diskwalificatie schoof Italië op naar de tweede plaats en ging het brons naar Rusland. Voor de Nederlandse vrouwen was het de tweede wereldbekerzege van dit seizoen op de relay.

Bij de mannen slaagden de Nederlandse mannen er niet in om een medaille te bemachtigen. Daan Breeuwsma, Jasper Brunsmann, Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf werden vierde in de eindstrijd.

Door een valpartij van Hoogerwerf eindigde het Nederlandse kwartet op ruime afstand van winnaar Rusland, Japan (tweede) en Italië (derde).

Schulting komt ten val op tweede 500 meter

Individueel was er zondag geen succes in Turijn voor de Nederlandse equipe. Op de tweede 500 meter eindigde Schulting door een valpartij in de finale als vierde.

Van Ruijven werd zaterdag vierde op de eerste 500 meter, maar zij wist zich niet te plaatsen voor de finale van de tweede 500 meter. De Nederlandse won wel de B-finale en werd derde in het eindklassement.

Schulting had zich vorige week in Dresden al verzekerd van de wereldbeker op de 1.000 meter en ze liet die afstand zondag in Turijn schieten. Zaterdag stelde de Europees kampioene allround de eindzege in het wereldbekerklassement van de 1.500 meter veilig.