Team Jumbo zal bij de derde wereldbeker in Polen (7-9 december) grotendeels ontbreken. De teamleiding heeft voor een kort trainingskamp in Collalbo in Italië gekozen.

Bij de vierde wereldbeker in Heerenveen (14-16 december) is de ploeg van coach Jac Orie weer van de partij. De laatste twee jaar koos Team Jumbo ook voor een trainingskamp in Collalbo.

Tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis, die dit weekeinde in Japan zegevierde op de 1.000 en 1.500 meter, bekende dat hij heel graag naar het Poolse Tomaszów Mazowiecki was gegaan.

"Als je goed staat in de wereldbekerklassementen, wil je die positie natuurlijk verdedigen", aldus Nuis in gesprek met de NOS. "Maar vorig jaar pakte een soortgelijk uitstapje naar Collalbo goed uit voor ons."

"Je hebt in Nederland ook zo veel goede schaatsers. Bij de NK afstanden eind december in Heerenveen moet je bij de eerste drie eindigen om je te plaatsen voor de grote titeltoernooien. Daar gaan we in Collalbo verder aan werken.''

Na de wereldbeker in Heerenveen worden ook nog World Cups in het Noorse Hamar en het Amerikaanse Salt Lake City verreden.