Suzanne Schulting heeft zondag bij de tweede wereldbeker van het seizoen in Salt Lake City zilver gepakt op de 500 meter. 

De 21-jarige Groningse reed de hele race voorin mee. Op het laatste rechte stuk probeerde ze de Poolse Natalia Maliszweska nog te passeren, maar Schulting kwam er net niet langs.

Yara van Kerkhof finishte als vijfde in de finale, die tot twee keer toe opnieuw moest worden gestart na valpartijen.

Schulting won zaterdag de 1.000 meter, de afstand waarop ze begin dit jaar in Pyeongchang de olympische titel veroverde.

Sjinkie Knegt was zaterdag de beste op de 1.500 meter. Zondag werd hij op de 500 meter in de kwartfinales uitgeschakeld.

Nederlands zilver op mixed relay

Op de mixed relay - een nieuw onderdeel dat in 2022 olympisch is - veroverde Nederland zilver, net als een week eerder in Calgary. Daan Breeuwsma, Knegt, Lara van Ruijven en Schulting moesten alleen Hongarije voor laten gaan.

Op de relay was er bij zowel de vrouwen als de mannen geen Nederlandse medaille. De vrouwenploeg (Rianne de Vries, Van Kerkhof, Schulting en Van Ruijven) lag een groot deel van de race in leidende positie, maar raakte na een moeizame wissel de eerste positie kwijt en werd vierde. Zuid-Korea won de race uiteindelijk.

De mannen plaatsen zich in Salt Lake City niet voor de finale. Het Nederlandse viertal werd in de kwartfinales uitgeschakeld. De zege ging, net als een week eerder, naar Hongarije.