Gerard van Velde heeft vlak voor het begin van het seizoen een geldschieter gevonden voor zijn sprintploeg. De Twentse investeringsmaatschappij Reggeborgh heeft zich als exclusieve hoofdsponsor en naamgever verbonden aan zijn team.

Van Velde en Reggeborgh gaan tot en met de komende Olympische Winterspelen, in 2022 in Peking, met elkaar samenwerken.

Daardoor zijn de schaatsers Ronald en Michel Mulder, Dai Dai Ntab, Kai Verbij, Gerben Jorritsma, Pim Schipper en Wesly Dijs verzekerd van een sportief en financieel gezonde toekomst.

Van Velde is opgelucht maar bovenal dolgelukkig met de komst van Reggeborgh en heeft er vertrouwen in dat er de komende maanden weer iets moois neergezet kan worden.

"Na een lange onzekere zomer, waarbij we gelukkig de steun kregen van de KNSB en NOC*NSF, komt er nu vlak voor de start van het nieuwe seizoen rust in de ploeg", zegt hij.

"Met de Reggeborgh Groep krijgen we een betrokken partner die gaat voor een langetermijnsamenwerking. Hierdoor kunnen we ons onbekommerd focussen op topprestaties. Ik ben supertrots dat ik deze hoofdsponsor mag presenteren."

Reggeborgh overweegt ook schaatsen in de breedte te ondersteunen

Reggeborgh overweegt naast het sponsorschap het schaatsen in de breedte te gaan ondersteunen. Het bedrijf wil met de hulp van de ploeg van Van Velde de sport dichter bij het publiek brengen, met name in het Oosten van Nederland.

"Reggeborgh kiest nadrukkelijk ook voor een maatschappelijke route, waarbij de atleten uit mijn ploeg boegbeelden zijn voor de jeugd", laat Van Velde weten.

Met de intrede van Reggeborgh, dat in de plaats komt van Plantina, hebben nu vrijwel alle schaatstoppers toch nog onderdak gevonden bij een commerciële ploeg.

Ireen Wüst, Esmee Visser, Lotte van Beek (investeringsmaatschappij Infestos), Jorien ter Mors, Suzanne Schulting (Team IKO), Jorrit Bergsma en Irene Schouten (Team easyJet) slaagden daar al eerder in.

Het nieuwe seizoen begint in het weekend van 2 tot en met 4 november in Thialf, waar startbewijzen voor de eerste paar wereldbekerwedstrijden te verdienen vallen.