Schaatsbond KNSB en sportkoepel NOC*NSF blijven de trainingsgroep onder leiding van coach Gerard van Velde steunen.

De partijen besloten vrijdag definitief om door te gaan met het zogenoemde KNSB-Team NL, dat bestaat uit zeven topschaatsers die nog geen sponsor hebben.

Het gaat om een groep onder leiding van Van Velde die voornamelijk uit sprinters bestaat: Ronald en Michel Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma.

De groep mag gebruiken maken van alle faciliteiten van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Heerenveen, waaronder schaatsstadion Thialf. NOC*NSF neemt alle kosten op zich. De aangeboden faciliteiten gelden in principe voor het hele seizoen. Als schaatsers en coach een geldschieter vinden houdt de steun op.

"Het is belangrijk dat voor de topschaatsers die nu nog geen onderdak hebben gevonden in een topteam, de huidige begeleiding en basis trainingsfaciliteiten opnieuw mogelijk gemaakt worden", aldus Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, in een persbericht. 

Bij de start van het initiatief op 16 juni bestond de KNSB-TeamNL Trainingsgroep uit elf rijders en twee coaches. Ireen Wüst, Esmee Visser, Marcel Bosker en Lotte van Beek vonden met coach Peter Kolder in Infestos een sponsor.