Anice Das gaat de komende maanden op eigen kosten meetrainen met de Noorse sprintploeg van Jeremy Wotherspoon. De Nederlandse olympiër sluit zich in elk geval tijdens de trainingskampen in Heerenveen, Inzell en Hamar bij het bondsteam aan.

Dat bevestigt de 32-jarige Das zaterdag in gesprek met Schaatsen.nl. "Hier ben ik ontzettend blij mee. We gaan kijken hoe de samenwerking bevalt en of ik een toevoeging ben voor de Noren."

Omdat ze sinds het afscheid van Team AfterPay van de schaatssport niet meer over een hoofdsponsor beschikt, zal Das het project zelf moeten bekostigen. Toch overheerst bij haar het verlangen met Wotherspoon samen te werken.

Vorig jaar klopte ze al eens bij de Canadese oud-topsprinter aan en dat deed ze na afloop van het voorbije olympisch seizoen nog eens. Volgens de coach van de Noren kon hij wel een extra trainingspartner voor Hege Bökko, Martina Ripsrud en Anne Gulbrandse gebruiken.

"En gelukkig kreeg ik afgelopen week het positieve bericht dat ik deze zomer mee mag trainen. Echt gaaf", aldus Das, die afgelopen winter bij haar debuut op de Spelen negentiende op de 500 meter werd. "Het is supermooi dat ik van zo'n wereldtopper dingen mag leren."

Om alles te kunnen financieren, is Das van plan om presentaties en clinics te gaan geven. "Naast het zoeken van sponsoren is ook dit een leuke manier om te kunnen zorgen dat ik kan blijven schaatsen."