Wouter olde Heuvel mag zijn herstel van een hersenbloeding thuis voortzetten. De 31-jarige oud-schaatser werd drie weken geleden opgenomen in het ziekenhuis, maar is daaruit ontslagen.

Op Instagram toont de Tukker dinsdag hoe hij het armbandje dat hij in het ziekenhuis kreeg, doorknipt. "Home, sweet home", schrijft hij daarbij.

Olde Heuvel werd tijdens een fietsrit getroffen door de bloeding. Hij kreeg last van enorme hoofdpijn en begon te braken. "Ik heb toen zelf nog een ambulance kunnen bellen", zei de Nederlands kampioen allround van 2010 en 2011 vorige week.

Het duurt vermoedelijk nog lang voor Olde Heuvel weer helemaal fit is. "Maar ik ben aan de beterende hand en heb veel geluk gehad", meldde hij eerder al.

Olde Heuvel, die in 2016 zijn loopbaan als schaatsprof beëindigde, was als assistent-coach aan de slag bij Team JustLease.nl, waar hij op de voorbije Spelen in Pyeongchang de winnares van de 1500 meter, Ireen Wüst, onder zijn hoede had.

Hij was lange tijd in beeld bij Lotto-Jumbo om daar de rechterhand van Jac Orie te worden, maar de onderhandelingen daarover liepen op niets uit.