Het gaat naar omstandigheden goed met oud-schaatser Wouter olde Heuvel, die twee weken geleden tijdens een fietsrit werd getroffen door een hersenbloeding.

"Ik heb geen uitval in m'n armen, benen of elders. Ik kan alles zelf en ben van de monitoren en bedrading af. Ik ben wel snel moe en kan veel prikkels nog niet aan", zegt de 31-jarige Olde Heuvel woensdag tegen de NOS.

Hij hoopt dat hij het ziekenhuis volgende week mag verlaten. "Al zal het nog wel even duren om weer helemaal de oude te worden. Maar ik ben aan de beterende hand en heb veel geluk gehad."

Olde Heuvel, die werd opgenomen in het Universitair Medisch Centrum Groningen, kan zich het moment van de hersenbloeding nog goed herinneren. Het begon met enorme hoofdpijn.

"Ik vertrouwde dat niet. Ik begon te braken en heb toen zelf nog een ambulance kunnen bellen", aldus de Nederlands kampioen allround van 2010 en 2011.

Dankbaar

Olde Heuvel, die in 2016 zijn loopbaan als schaatsprof beëindigde, kreeg heel veel reacties op het nieuws en dat doet hem goed. "Zeker de eerste dagen stond de telefoon roodgloeiend. Mensen leven mee en daar ben ik dankbaar voor."

Na de beëindiging van zijn actieve carrière ging Olde Heuvel als assistent-coach aan de slag bij Team JustLease.nl, waar hij op de voorbije Spelen in Pyeongchang de winnares van de 1500 meter, Ireen Wüst, onder zijn hoede had.

Olde Heuvel was lange tijd in beeld bij Lotto-Jumbo om daar de rechterhand van Jac Orie te worden, maar de onderhandelingen liepen op niets uit.