Voormalig schaatser Wouter olde Heuvel is getroffen door een hersenbloeding. De 31-jarige Overijsselaar werd onwel tijdens een fietsrit.

Olde Heuvel is overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar verdere onderzoeken zullen plaatsvinden.

In 2010 en 2011 kroonde Olde Heuvel zich tot Nederlands kampioen allround. Hij deed zeven keer mee aan het WK allround en zesmaal aan het EK allround, met een bronzen medaille op het EK van 2009 als beste resultaat.

De geboren Lossernaar behaalde zijn grootste successen met de Nederlandse achtervolgingsploeg, met goud in 2008 en 2009 op de WK afstanden.

Olde Heuvel slaagde er nooit in om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Zowel op het olympisch kwalificatietoernooi (okt) voor het evenement in Vancouver (2010) als in Sochi (2014) ging het mis.

Blessures

Olde Heuvel kampte in zijn loopbaan met veel blessures en besloot voornamelijk daardoor om in 2016 te stoppen als prof.

"Na alle onderzoeken zijn de specialisten tot de conclusie gekomen dat het nog een lang proces wordt, voordat ik weer helemaal fit ben", liet hij destijds weten.

Na de beëindiging van zijn actieve carrière ging Olde Heuvel als assistent-coach aan de slag bij Team JustLease.nl, waar hij op de voorbije Spelen in Pyeongchang de winnares van de 1500 meter, Ireen Wüst, onder zijn hoede had.

Olde Heuvel was lange tijd in beeld bij Lotto-Jumbo om daar de rechterhand te worden van Jac Orie, maar de onderhandelingen liepen op niets uit.