Thomas Krol maakt de overstap van Team Plantina naar Lotto-Jumbo. De 25-jarige sprinter heeft dinsdag voor twee jaar getekend bij de ploeg van coach Jac Orie.

"Na vijf mooie jaren bij iSkate heb ik de afgelopen periode voor mezelf de keuze gemaakt om van ploeg te veranderen en een nieuwe uitdaging aan te gaan onder Jac", zegt Krol over zijn overstap.

"Daarnaast wilde ik ook graag met allrounders trainen, zodat ik mijn uithoudingsvermogen - van belang op de 1.500 meter - verder kan verbeteren. Daarom is Lotto-Jumbo voor mij een goede keuze."

De diversiteit binnen de ploeg spreekt Krol aan. "Ik kan straks trainen met sprinters als Jan Smeekens en Hein Otterspeer, maar tegelijkertijd ook met allrounders als Sven Kramer en Patrick Roest. Deze nieuwe omgeving biedt mij veel mogelijkheden en ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog beter kan worden."

Krol, die in 2016 bij de WK afstanden brons pakte op de 1.500 meter, liep afgelopen seizoen deelname aan de Olympische Spelen in Zuid-Korea mis. Hij zou aanvankelijk wel als reserve op de 1.000 meter afreizen, maar die plek werd uiteindelijk vergeven aan Kai Verbij.

Wereldtop

Coach Orie is verheugd met de komst van Krol. "Hij is bij ons uitstekend op zijn plek. Thomas zal zich blijven focussen op de 1.000 en 1.500 meter en we gaan er alles aan doen om hem verder richting de wereldtop te krijgen."

Krol is de derde aanwinst voor Lotto-Jumbo. De ploeg van Orie legde maandag Antoinette de Jong vast en verzekerde zich eerder al van de komst van de achttienjarige Joy Beune. Daarnaast werd het contract van onder anderen Carlijn Achtereekte, Sven Kramer, Hein Otterspeer, Patrick Roest en Douwe de Vries verlengd.

Kjeld Nuis wacht daarentegen nog op een nieuwe verbintenis, hoewel hij wel in gesprek is met Lotto-Jumbo. De olympisch kampioen op de 1.000 en 1.500 meter liet een week geleden weten ervan te balen dat het zo lang duurt.

"Ik vind het wel jammer dat het nog niet geregeld is, dat ik niet ben uitgenodigd voor de eerste training en in mijn eentje bezig ben", zei hij.