Antoinette de Jong vervolgt haar carrière bij Lotto-Jumbo. De 23-jarige Friezin tekent een contract voor twee seizoenen bij de ploeg van coach Jac Orie.

De Jong komt over van Team Justlease.nl en zal bij Lotto-Jumbo samen met olympisch kampioene Carlijn Achtereekte en juniorenwereldkampioene Joy Beune de vrouwentak vormen.

De Rottumse won bij de Olympische Spelen in februari brons op de 3000 meter en behaalde in Pyeongchang daarnaast zilver met de achtervolgingsploeg.

De Jong is ontzettend blij met haar overstap naar Lotto-Jumbo en kan niet wachten om aan de slag te gaan bij haar nieuwe werkgever.

"Het is een sterke ploeg met optimale begeleiding en faciliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat ik onder Jac de volgende stap in mijn carrière kan zetten en ik kijk ernaar uit om samen met Carlijn en Joy te trainen."

Orie

Orie is op zijn beurt verheugd dat hij met het aantrekken van De Jong kan beschikken over een volgens hem zeer sterke en getalenteerde vrouwentak.

"We beschikken nu over drie vrouwen die elkaar naar een nog hoger niveau kunnen optrekken. Antoinette is een zeer sterke rijdster die al een paar seizoenen tot de wereldtop behoort. We gaan er de komende tijd alles aan doen zodat zij voor de titels kan strijden, op zowel de afstanden als bij het allrounden."

Lotto-Jumbo neemt afscheid van Gerben Jorritsma, die afgelopen seizoen niet met de beste schaatsers in Nederland kon meekomen en zich niet plaatste voor internationale wedstrijden.

Lotto-Jumbo heeft nog altijd geen overeenkomst bereikt met tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis, die over een aflopend contract beschikt en vorige week ontbrak op de eerste training.