Lotto-Jumbo heeft woensdag het contract van Douwe de Vries verlengd, waardoor de 35-jarige schaatser ook komend jaar deel uitmaakt van de ploeg van coach Jac Orie.

"Ik ben heel blij dat ik nog een jaar voor Lotto-Jumbo mag rijden en kijk ernaar uit om verder met Sven Kamer te trainen. Hopelijk kan ik ook een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van 'jonkies' als Patrick Roest en Chris Huizinga", aldus De Vries, die per direct aansluit bij het trainingskamp in Doorwerth.

De ervaren stayer staat sinds 2014 onder contract bij Lotto-Jumbo en maakte deel uit van de achtervolgingsploeg die in 2015, 2016 en 2017 de wereldtitel veroverde.

De Vries, die bij de WK afstanden in 2015 ook individueel brons pakte op de 5000 meter, slaagde er vorig jaar niet in zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van afgelopen februari in Pyeongchang.

Orie

Coach Orie heeft desondanks veel vertrouwen in De Vries. "Douwe heeft wellicht een wat minder seizoen gehad, maar op de trainingen leverde hij veel kwaliteit. Dat heeft zeker meegespeeld in de overwegingen. Vorig jaar leverde hij zijn beste testen ooit en hopelijk komt dat er dit seizoen weer uit."

Terwijl De Vries al weet dat hij mag blijven en ook de contracten van Hein Otterspeer en olympisch kampioene Carlijn Achtereekte onlangs werden verlengd, is de toekomst van Kjeld Nuis bij Lotto-Jumbo nog onzeker.

Het contract van de tweevoudig olympisch kampioen (1000 en 1500 meter) loopt deze week af. Beide partijen zijn in gesprek over een nieuwe verbintenis, maar de onderhandelingen verlopen stroef. Aangezien er nog geen akkoord op tafel ligt, traint Nuis vooralsnog individueel.