AfterPay stopt na het olympische seizoen met de sponsoring van de gelijknamige schaatsploeg. Het bedrijf was vijf jaar lang naamgever van het team van onder anderen Jorien ter Mors.

De Nederlandse marktleider wil zich het komend jaar volop richten op "het uitbreiden van haar diensten en het uitrollen van de betaalmethode in Europa", legt AfterPay uit in een verklaring.

In het seizoen 2013/2014 ging het opleidingsteam van iSkate verder onder de naam AfterPay. Sindsdien groeide het team uit tot de sterkste sprintploeg in het Nederlandse vrouwenschaatsen.

"Al scheiden onze wegen binnenkort, AfterPay blijft de sprintvrouwen altijd een warm hart toedragen", aldus CEO Pascal Vincken. "Namens heel AfterPay wens ik het team enorm veel voorspoed en succes toe in de aanloop naar de Spelen. Op naar goud."

Ter Mors

Team AfterPay vaardigt volgende maand drie schaatssters af naar de Spelen in Pyeongchang: Ter Mors, Anice Das en de Tsjechische Karolina Erbanova. Naast dat trio rijden ook Floor van den Brandt, Bo van der Werff, Letitia de Jong en Janine Smit dit seizoen voor de sprintploeg.

In vijf seizoenen veroverden de schaatssters van AfterPay onder meer twee keer goud en drie keer brons op een WK, goud en zilver op het eerste EK sprint en twaalf keer eremetaal op NK's.

Live op de hoogte blijven van de EK afstanden? Download de NUsport-app