Ter Mors meldt zich met rugblessure af voor World Cup Stavanger

Jorien ter Mors komt komend weekend niet in actie op de World Cup in Stavanger. De olympisch kampioene op de 1500 meter heeft last van haar rug.

"Ik hoop dat het snel weer voorbij is, maar het is even afwachten", zegt Ter Mors tegen NUsport. "Op de donderdag voor de wedstrijden in Heerenveen werd ik wakker met een onbeweeglijke rug."

"Ik heb in Thialf zo goed mogelijk geprobeerd te presteren en dat is aardig gelukt, denk ik", aldus Ter Mors. De 27-jarige Enschedese werd in Heerenveen tweede op de 1500 meter, derde op de 1000 meter en samen met Antoinette de Jong en Ireen Wüst tweede op de ploegachtervolging. Vanwege haar rugklachten zegde ze af voor de 500 meter.

"Vanochtend tijdens de krachttraining schoot het er weer in. Ik ga in ieder geval niet naar Stavanger. Ik ga rust houden en dan is het afwachten wanneer ik weer hersteld ben", zegt de olympisch kampioene op de 1500 meter.

Vervangers

Eerder liet Ter Mors al weten niet in actie te komen op de World Cups van Calgary en Salt Lake City in december.

De World Cup in Stavanger begint vrijdag en duurt tot en met zondag. Sanne van der Schaar (1000 meter), Melissa Wijfje (1500 meter), Mayon Kuipers en Helga Drost (500 meter) zijn aangewezen als vervangers voor Ter Mors.

Live op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in het schaatsseizoen? Download de NUsport-app

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie