Het schaatsteam van Marije Joling heeft een sponsor gevonden. IKO, een internationaal bedrijf in isolatiematerialen, dakbedekking en waterdichting, heeft zich voor meerdere jaren aan de formatie verbonden.

"Het is de intentie van beide partijen om de samenwerking tot de Olympische Spelen van 2022 in China te laten voortduren", meldt de ploeg vrijdag in een persbericht.

Broers Erwin en Martin ten Hove, de coaches van de formatie, hopen in staat te zijn vanaf het seizoen 2018-2019 structureel als merkenteam aan de grote internationale wedstrijden te kunnen meedoen.

Voor de komende olympische winter zal Team IKO nog geen merkenteamlicentie aanvragen. "Wij verwachten dat het schaatslandschap na de Spelen van 2018 wel eens flink kan gaan veranderen, wij zijn er dan ook trots op dat wij stabiliteit en zekerheid kunnen bieden voor de langere termijn", aldus Erwin ten Hove.

De ploeg van de broers Ten Hove bestaat komend seizoen naast regerend Nederlands kampioene Joling uit Lennart Velema, Thijs Roozen, Joost Born, Niek Deelstra, Mark Nomden en Daan Baks.