Het WK allround van komend weekend wordt voor Sven Kramer het laatste toernooi van dit schaatsseizoen. Hij laat de wereldbekerfinale in Stavanger een week later aan zich voorbij gaan.

"Ik rijd graag om te winnen. Ik heb dit seizoen te weinig wereldbekers gereden om kans te maken op het klassement," zegt Kramer donderdag tegen de NOS.

Kramer reed deze winter alleen de wereldbekers van Harbin en Nagano. De toernooien in Astana, Heerenveen en Berlijn liet hij al schieten.

Kramer: "Ik begrijp dat mensen kritisch zijn omdat ik zo weinig wereldbekers rijd, maar ik moet leveren op de grote toernooien. Ik word afgerekend op de titels en wat dat betreft heb ik niks te klagen."

De 30-jarige Fries werd dit seizoen Europees kampioen allround in Heerenveen. Op de WK afstanden in Gangneung won hij goud op de 5 en 10 kilometer en brons op de 1500 meter.

De wereldbeker in Stavanger wordt van 10 tot 12 maart gehouden en is het laatste toernooi van dit seizoen. Komend weekend wordt in Hamar het WK allround verreden, waar Kramer als de grote favoriet geldt.