Jorien ter Mors maakt deel uit van de Nederlandse selectie voor de WK shorttrack volgende week in Rotterdam.

De deelname van de 27-jarige schaatsster was twijfelachtig omdat ze in november vorig jaar besloot om het langebaanschaatsen niet langer te combineren met shorttrack. Tijdens de WK maakt ze tijdelijk haar rentree in het shorttrack.

"Richting de WK in eigen land is de insteek om nog wel met de relay mee te doen", zei Ter Mors in november. "Daar zit ik zeker nog wel over te denken. Misschien gaat dat mijn afscheid worden als shorttrackster."

Op de langebaan werd Ter Mors vorige week derde bij het WK sprint in Calgary. Eerder dit schaatsjaar veroverde ze zilver op het EK sprint en brons op de 1000 meter bij de WK afstanden. 

Naast Ter Mors zijn bij de vrouwen Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries geselecteerd. Ter Mors en Van Ruijven komen alleen in de relay in actie. De andere drie vrouwen rijden zowel individueel als de relay.

Mannen

Bondscoach Jeroen Otter kiest bij de mannen voor Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Itzhak de Laat en Dennis Visser. De Laat en Visser rijden alleen de relay.

De WK shorttrack zijn van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart in Ahoy.