Chris Huizinga rijdt komend seizoen voor Lotto-Jumbo. De wereldkampioen allround bij de junioren heeft voor een jaar getekend bij de ploeg van coach Jac Orie.

Huizinga, die anderhalve week geleden in Helsinki de allroundtitel pakte en ook goud won op de massastart, gaat bij Lotto-Jumbo deel uitmaken van de allroundtak met Sven Kramer, Douwe de Vries en Patrick Roest. Mogelijk komt de Fransman Alex Contin daar nog bij.

De 19-jarige Groninger gaat zich vooral richten op de 1500 meter en de 5 kilometer. Hij komt over van de talentenploeg RTC Noord Allround en is blij dat hij nu deel gaat uitmaken van een ploeg met onder meer Kramer.

"Het is een grote eer om deel uit te maken van zo’n geweldige ploeg", aldus Huizinga. "Ik denk dat ik heel veel kan leren binnen dit team en ervaring kan meepikken van de rijders. Ik verwacht de volgende stap richting de absolute wereldtop te kunnen maken."

Orie verwacht dat Huizinga zich bij Lotto-Jumbo verder zal ontwikkelen. "Chris heeft het afgelopen jaar aangetoond een groot talent te zijn en bij de WK junioren maakte hij indruk op het allroundtoernooi en op de 5 kilometer", aldus Orie. "Ik ben ervan overtuigd dat hij in onze ploeg een mooie progressie gaat maken."