Schaatsen

Wüst doet volgende week mee aan NK sprint

Ireen Wüst rijdt volgende week het NK sprint in Heerenveen. De kersverse Europees kampioene allround had eerder al aangegeven dat weekend geen NK allround te rijden.

Beide toernooien worden in hetzelfde weekend afgewerkt in Thialf. Dat gold vorige week ook al voor de EK's sprint en allround.

Op het NK allround zijn tickets te verdienen voor het WK allround, dat op 4 en 5 maart in Hamar wordt gehouden. Als Europees kampioene is Wüst al zeker van deelname aan dat toernooi.

Wüst gaf vorige week nog aan te twijfelen tussen een trainingskamp of deelname aan het NK sprint. Ze meldde vrijdag op Twitter dat ze voor die laatste optie heeft gekozen.

De naam van Wüst is, net als die van Antoinette de Jong, terug te vinden op de deelnemerslijst van het sprintkampioenschap. Overigens staan beide vrouwen ook ingeschreven voor het NK allround. 

Wat De Jong volgend weekend doet, is nog niet bekend. Zij is net als Wüst al zeker van deelname aan het WK allround. Vorig jaar legde De Jong beslag op de nationale allroundtitel.

Tip de redactie