Shorttrack

Knegt en Schulting voeren selectie voor EK shorttrack aan

Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting voeren de Nederlandse selectie aan voor het EK shorttrack, dat vrijdag, zaterdag en zondag wordt gehouden in Turijn. Lara van Ruijven ontbreekt bij de vrouwen voor de individuele afstanden.

De vrouwenploeg voor het individuele toernooi bestaat uit Nederlands kampioen Schulting, Yara van Kerkhof en Rianne de Vries.

Bij de mannen komen behalve Knegt ook de nieuwe nationaal kampioen Dylan Hoogerwerf en Daan Breeuwsma individueel in actie.

Van Ruijven is samen met Tineke den Dulk wel opgenomen in de selectie voor de relay. Bij de mannen zijn dat Ithzak de Laat en Dennis Visser.

Knegt kroonde zich in 2012 en 2015 tot Europees kampioen. Schulting pakte bijna een jaar geleden historisch goud op de 1500 meter bij het WK voor junioren en werd derde op het EK bij de senioren.

Aflossing

Vorig jaar ging het goud op het EK bij de mannen naar de Rus Semen Elistratov. Bij de vrouwen veroverde Elise Christie bij de vorige twee edities de titel, maar de Britse zal niet in Turijn zijn omdat ze zich volledig wil richten op het WK. Dat toernooi vindt tussen 10 en 12 maart plaats in het Rotterdamse Ahoy.

Zowel de Nederlandse mannen als de Nederlandse vrouwen zijn titelverdediger op de aflossing bij het EK.

Tip de redactie