Schaatsen

ISU onderzoekt gezamenlijk WK langebaan, shorttrack en kunstrijden

De internationale schaatsunie ISU staat open voor een gecombineerd WK langebaan, WK shorttrack en WK kunstrijden.

Het voorstel van de Nederlandse schaatsbond KNSB, naar een idee van Ard Schenk, werd dinsdag positief ontvangen tijdens de tweede congresdag van de ISU in het Kroatische Dubrovnik.

De KNSB had twee jaar eerder als eens het idee geopperd om eens in de vier jaar, tussen de Winterspelen in, een zogenoemd ISU Winter Festival te organiseren.

Hoewel er op het congres veel steun was voor het plan van de KNSB, werd het nog niet aangenomen. Wel werd unaniem een resolutie aangenomen om de komende twee jaar studie te verrichten naar het idee.

"Of een ISU Winter Festival als evenement tussen de Spelen haalbaar en levensvatbaar is, wordt verder onderzocht en daar zijn we blij mee", reageerde technisch directeur Arie Koops van de KNSB.

"Dit unieke WK evenement opent nieuwe mogelijkheden voor kruisbestuiving tussen alle schaatsdisciplines, zowel op commercieel als sportief vlak. Deze resolutie was het maximale wat we er op dit moment uit konden halen."

Atletencommissie

Een ander plan van de Nederlandse bond werd wel aangenomen. In navolging van andere sporten wordt ook in het schaatsen een atletencommissie ingevoerd.

In de commissie zullen vijf schaatsers, uit alle disciplines één, plaatsnemen. Zij zullen opkomen voor de belangen van de schaatsers en meedenken over besluitvorming van de ISU.

Op de WK's van 2017 stemmen de deelnemende schaatsers op een kandidaat uit hun discipline.

Lees meer over:
ISU
Tip de redactie