Claudia Pechstein (44) heeft woensdag haar eigen schaatsploeg gepresenteerd waarmee ze wil gaan toewerken naar de Olympische Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Op een persconferentie in Berlijn maakte Pechstein bekend dat de ploeg de naam 'Team Pechstein - The Internationals' heeft meegekregen.

De privaat gefinancierde formatie zal worden getraind door Peter Mueller. De 61-jarige Amerikaan was sinds begin dit jaar al de coach van Pechstein, nadat het duo eerder in de periode 2007-2009 al samenwerkte.

De andere schaatsers in het team zijn de relatief onbekende Noor Alexander Waagenes, de Hongaar Sandor Bence Dekany en de Japanner Junya Miwa.

Zevende Spelen

Pechstein heeft de laatste jaren al meerdere keren duidelijk gemaakt dat ze over twee jaar aan haar zevende Spelen wil meedoen. Ze zal 46 worden tijdens de Spelen in Pyeongchang.

De Duitse stayer was er voor het eerst bij in 1992 in Albertville en ontbrak vervolgens alleen in 2010 in Vancouver vanwege een dopingschorsing.

Pechstein veroverde negen olympische medailles in haar lange carrière: vijf gouden, twee zilveren en twee bronzen. Afgelopen winter werd ze nog vierde op de 3 en de 5 kilometer bij de WK afstanden.