Schaatsen

Leenstra gaat trainen met Italiaanse schaatsploeg

Marrit Leenstra gaat trainen bij de nationale schaatsploeg van Italië. De 27-jarige schaatsster zat zonder ploeg na het stoppen van Team Corendon.

In Italië zal ze begeleid worden door de Italiaanse bondscoach Maurizio Marchetto, zo meldt de NOS.

"Ik ben nu een week in Italië en heb de keuze twee weken geleden gemaakt. Veel mensen vroegen mij wat ik volgend seizoen ga doen en ik kon geen sponsor vinden, dus besloot ik het naar buiten te brengen."

Leenstra was naar eigen zeggen toe aan iets anders. "Alles is anders. De trainingen, de omgeving en de taal. En dit is voor mijn gevoel de beste oplossing. Er moest echt wat anders. Ik wil niet op de volgende Spelen als vierde eindigen."

Het is volgens Leenstra geen tijdelijke oplossing. "Ik heb hier een goed gevoel over. Het is in principe voor de komende twee jaar."

Anesi

De Friezin is nog wel op zoek naar een privésponsor en een ploeg om in Nederland mee te trainen. "Dat kan een professioneel team zijn, maar ook een gewest. Daar ben ik nog niet over uit."

Italië is geen onbekend land voor Leenstra. Ze is getrouwd met voormalig schaatser en assistent-bondscoach Matteo Anesi.

"Ik ga in Italië wonen, maar zal nog regelmatig in Nederland zijn. Mijn Italiaans is ook wel goed." 

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie