Koen Verweij merkt dat hij weer op de weg terug is nadat hij vorig schaatsseizoen door een gebrek aan fitheid niet in actie kwam.

"Ik heb een lastig anderhalf jaar achter de rug. Ik merk dat ik nu grote stappen voorwaarts maak", laat de 25-jarige Noord-Hollander bij de NOS weten.

Verweij constateert dat hij zijn oude vorm weer langzaam nadert. "Mijn motivatie en drive zijn weer terug. In eerste instantie train ik allround en later zullen we zien welke kant ik dan op ga.''

Eerder maandag werd bekend dat Verweij, die het voorbije seizoen meetrainde bij Team Justlease.nl, geen contract krijgt aangeboden bij de ploeg van Ireen Wüst.

"Ik ben niet ingegaan op het aanbod van Justlease.nl, omdat ik het sportief niet als de beste route richting olympisch goud zie", verklaarde de wereldkampioen allround van 2014.

Schaatscoach

Hoe zijn toekomst eruit ziet weet Verweij nog niet. Momenteel traint hij voor zichzelf. "Op een later moment zal ik zeker met een schaatscoach aan de slag moeten, maar ik ben nu nog met niemand in gesprek."

Verweij houdt alle opties open. "Misschien sluit ik aan bij een ander team, sluiten andere schaatsers bij mij aan of kijk ik naar het buitenland. Met een goed plan kan iedereen me altijd bellen."

Verweij veroverde in 2014 zilver op de olympische 1500 meter en werd een maand later voor het eerst wereldkampioen allround, maar in het na-olympische jaar vielen de resultaten door een mindere voorbereiding wat tegen.