Jan Blokhuijsen heeft een contract tot en met de Spelen van 2018 getekend bij Team Justlease.nl. De na afgelopen winter gestopte Wouter olde Heuvel wordt assistent-coach bij de ploeg van Ireen Wüst, terwijl Koen Verweij niet blijft bij de ploeg.

Blokhuijsen reed vorig seizoen voor Team Stressless, maar die formatie van manager Bart Veldkamp stopte omdat de hoofdsponsor afscheid nam.

"Afgelopen jaar heb ik een goed jaar gehad. Vooral het tweede gedeelte van het seizoen had ik mijn oude gevoel en schaatsplezier weer helemaal terug. Deze lijn wil ik de komende jaren heel graag doorzetten", zegt Blokhuijsen maandag op de site van zijn nieuwe ploeg.

De 27-jarige schaatser had een heel lastig na-olympisch seizoen, maar afgelopen winter kwam de winnaar van zilver op de olympische 5000 meter in Sochi goed terug met de titel bij het NK allround en brons bij het EK en WK allround. De Noord-Hollander werkte eerder bij TVM al samen met Wüst en coach Rutger Tijssen.

Verweij

Verweij komt volgend seizoen niet uit voor de ploeg waar hij afgelopen seizoen meetrainde. Vanwege overtraindheid kwam hij het hele jaar niet in wedstrijdverband in actie. De 25-jarige Alkmaarder had bij Justlease.nl ook geen contract.

"Hij maakte gebruik van onze faciliteiten'', duidt teammanager Patrick Wouters de samenwerking afgelopen winter.

"In feite vertrekt hij dus niet, want hij stond hier niet onder contract. We hebben wel met hem gepraat over komend seizoen, maar daar kwamen we niet uit. Dat ging zowel over sportieve ambitie als geld.''

Olde Heuvel

De 29-jarige Olde Heuvel zette na vorige winter vanwege aanhoudend blessureleed een punt achter zijn actieve carrière. Hij heeft nu besloten dat hij verder wil als schaatscoach.

"Dit is een mooie kans om mijzelf te ontwikkelen", zegt Olde Heuvel. "Ik hoop met mijn ervaring iets toe te voegen aan deze ploeg. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met Rutger Tijssen om deze ploeg naar een hoger niveau te tillen."

Geldschieter

Team Justlease.nl werd vorig jaar gestart door Wüst. De formatie had eerst geen sponsor en heette Team4Gold, maar eind december werd er een geldschieter gevonden.

JustLease.nl maakte aan het eind van het seizoen bekend door te gaan tot en met de Spelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

"Ik ben zeer blij met de komst van Jan en Wouter", reageert Tijssen. "Met de komst van Jan krijgt Team Justlease.nl er een kopman bij. Voor de balans in het team is dat belangrijk. Met de komst van Wouter krijg ik iemand aan mijn zijde die onze methodiek van werken heel goed kent."

Antoinette de Jong, die een goed seizoen had in haar eerste jaar onder Tijssen, Melissa Wijfje en Jos de Vos blijven ook tot en met de Spelen van 2018 bij Team Justlease.nl. Lucas van Alphen, de Duitser Patrick Beckert en de Let Haralds Silovs verlaten de ploeg, terwijl de Pool Konrad Niedzwiedzki vorige week al werd vastgelegd.