Mark Tuitert neemt na een klein jaar als commercieel directeur afscheid van schaatsorganisatie iSkate.

"Het was een interessant en leerzaam jaar bij iSkate. Het doet mij goed dat de continuïteit, zo belangrijk voor een sportorganisatie, voor iSkate gewaarborgd is richting de Olympische Spelen van 2018", blikt de oud-schaatser terug op zijn bestuursfunctie.

"Ik wil echter tijd vrijmaken voor andere initiatieven die ik ontplooi en heb daarom besloten afscheid te nemen", verklaart Tuitert donderdag zijn beslissing om op te stappen bij iSkate.

iSkate werd in 2010 opgericht om schaatsers ondersteuning te bieden tijdens hun loopbaan. Onlangs zijn contracten afgesloten met sponsoren Plantina en Continu en werden de schaatsers Thomas Krol, Ronald Mulder en Daidai Ntab vastgelegd voor komend seizoen.

Tuitert sloot na het seizoen 2013-2014 zijn actieve schaatsloopbaan af en vormde samen met oud-schaatsers Yuri Solinger en Rhian Ket en de voormalige bobsleeër Edwin van Calker het management van iSkate.

In zijn ruim vijftien jaar lange loopbaan werd Tuitert onder meer Europees kampioen allround (2004). Zijn hoogtepunt beleefde hij in 2010 in Vancouver met de olympische titel op de 1500 meter.