Michel Mulder vertrekt na zeven jaar bij de iSkate-ploeg en zal niet voor de nieuwe sprintploeg Team Plantina gaan rijden. Zijn broer Ronald tekende wel een nieuw contract bij de formatie van Gerard van Velde.

De 30-jarige Michel Mulder gaat samenwerken met zijn voormalige skeelercoach Desly Hill. De Australische was het afgelopen jaar bij Team Stressless coach van onder anderen Jan Blokhuijsen. Daarvoor was ze jarenlang bondscoach van de Nederlandse inline-skater.

Stressless stopte na afgelopen winter als hoofdsponsor, waardoor Mulder en Hill nog op zoek moeten naar een geldschieter.

Michel Mulder trainde acht jaar onder Gerard van Velde en werd in 2012 olympisch kampioen op de 500 meter. Daarnaast won hij twee keer de sprintwereldtitel.

"De afgelopen jaren heb ik met veel plezier geschaatst bij iSkate, met als hoogtepunt olympisch goud in Sochi. Ik ben Gerard van Velde en iSkate dankbaar dat ze me altijd gesteund hebben in mijn ambitie", laat de schaatser uit Zwolle zondag in een verklaring op de site van iSkate weten.

Mulders broer Ronald, goed voor brons op de 500 meter in Sochi, tekende wel een contract bij Team Plantina. Hij verlengde zijn verbintenis tot en met de Olympische Spelen van Pyeongchang. "Mijn ambities voor de aankomende twee jaar zijn WK-medailles en de Olympische Spelen als ultiem hoofddoel."

Plantina

Afgelopen dinsdag werd bekend dat Plantina vanaf komende winter in het schaatsen stapt als hoofdsponsor van de sprintploeg onder leiding van Van Velde en een allroundploeg onder leiding van Gianni Romme. Beide nieuwe ploegen vallen onder de vlag van koepelorganisatie iSkate. 

De sprintploeg zal Team beslist.nl vervangen. De vergelijkingssite maakte vorige week bekend na vier jaar te stoppen als schaatssponsor.

Directeur Mischa Strijder van Plantina liet dinsdag nog aan NU.nl weten dat hij "absoluut" het volste vertrouwen dat alle grote namen van beslist.nl zouden gaan tekenen voor zijn nieuwe ploeg. Ook Van Velde ging ervan uit dat hij zijn ploeg bij elkaar zou houden.

Michel Mulder kende afgelopen winter een teleurstellend seizoen, waarin hij zich voor een enkel groot toernooi wist te plaatsen.