Gerard van Velde, Michel Mulder en Ronald Mulder moeten op zoek naar een nieuwe geldschieter. Vergelijkingssite beslist.nl stopt na vier jaar met het sponsoren van de schaatsploeg.

Oprichter Kees Verpalen van beslist.nl maakte dat donderdag bekend in het kantoor van zijn bedrijf in Arnhem.

In 2012 nam beslist.nl de hoofdsponsoring van de ploeg van coach Van Velde over van APPM en in de vier jaar die volgden groeide het team dat valt onder de vlag van iSkate uit tot een topsprintploeg.

Michel Mulder behaalde de grootste successen met twee wereldtitels sprint (2013 en 2014) en olympisch goud op de 500 meter in 2014. In totaal won de ploeg acht medailles (drie keer goud, één keer zilver, vier keer brons) op WK's en Spelen.

Afgelopen winter bestond de ploeg naast de gebroeders Mulder uit Jesper Hospes, Thomas Krol, Pim Schipper, Kai Verbij, Daidai Ntab, de Amerikaan Shani Davis en de inmiddels gestopte Stefan Groothuis.

Geremd

"We hebben overwogen om door te gaan, maar we worden geremd doordat er geen enkele balans is tussen de zichtbaarheid en rechten van teamsponsoren en hun investering in de schaatssport", legt Verpalen de keuze om te stoppen uit.

Volgens Verpalen hebben bepaalde afspraken met de KNSB niet geleid tot wat hij voor ogen had. "Na het succes in Sochi is met de KNSB afgesproken om ten faveure van de sport te werken aan een houdbaar sponsormodel, met een win-win voor alle betrokken partijen."

"Hiervoor heeft de KNSB alle ruimte gekregen, maar het nieuwe model is zelfs meer uit balans dan het vorige. We moeten concluderen dat beslist.nl het plafond heeft bereikt als schaatssponsor binnen de huidige opzet."

Stressless

Eerder deze week werd al bekend dat Team Stressless van onder anderen Jan Blokhuijsen, de Belg Bart Swings en de Amerikaanse Brittany Bowe ophoudt te bestaan omdat er geen nieuwe hoofdsponsor is gevonden.

Ook voor Corendon en Continu was afgelopen winter het laatste jaar als hoofdsponsor van een schaatsploeg.