De schaatsploeg van Team Stressless houdt op te bestaan omdat er geen nieuwe hoofdsponsor is gevonden.

Dat meldt het management van de ploeg van onder anderen Jan Blokhuijsen, de Belg Bart Swings en de Amerikaanse Brittany Bowe dinsdag in een persbericht.

Stressless hoopte nog op een doorstart nadat het Noorse meubelbedrijf in januari bekendmaakte te stoppen als sponsor, maar nu is de schaatsers alsnog verteld dat ze op zoek moeten naar een nieuwe ploeg.

Bart Veldkamp, de manager van het team, betreurt het einde van de ploeg. "We zijn in gesprek geweest met meerdere bedrijven, maar we hebben helaas geen opvolger kunnen vinden", aldus Veldkamp.

"Nu nog verder zoeken naar een sponsor is geen optie", zegt Veldkamp. "De schaatsers beginnen met hun tweejarige voorbereiding naar de Olympische Spelen toe en hierin hebben ze zekerheid nodig. Ik ben ervan overtuigd dat ze snel onderdak zullen vinden in een nieuwe setting."

Wereldrecords

Naast Blokhuijsen, Swings en Bowe behoorden de Amerikaan Joey Mantia, de Australiër Daniel Greig en de Nederlandse Manon Kamminga tot de ploeg die in 2013 werd opgericht door Veldkamp. Hij was eerst alleen trainer van Swings en bouwde de ploeg daarna uit tot een internationaal gezelschap.

Swings en Blokhuijsen pakten begin dit jaar bij het EK allround respectievelijk zilver en brons, achter Sven Kramer. Bij afwezigheid van de Fries veroverde Blokhuijsen wel de Nederlandse allroundtitel, op het WK werd hij derde.

Bowe reed namens Team Stressless wereldrecords op de 1000 en 1500 meter, al raakte ze het record op de schaatsmijl een week later weer kwijt. De Amerikaanse bezorgde het team van Veldkamp eind februari de laatste grote titel. Ze werd wereldkampioen sprint.