Alexis Contin gaat volgend seizoen na tien jaar weer trainen onder coach Jac Orie. De 29-jarige schaatser verruilt Team Clafis voor Lotto-Jumbo.

Contin heeft een contract voor één seizoen getekend bij de formatie van Orie, zo meldt Lotto-Jumbo donderdag in een persbericht.

De veelvoudig wereldkampioen inline-skaten schaatste de laatste drie seizoenen bij de ploeg van Jillert Anema. In 2006 kwam hij voor het eerst naar Nederland om te trainen bij de DSB-ploeg van Orie.

"Jac en ik kennen elkaar al sinds het begin van mijn schaatscarrière toen ik het als inline-skater voor het eerst in het langebaanschaatsen probeerde. Aan deze samenwerking heb ik altijd een positieve herinnering overgehouden", aldus Contin.

"Ik wil me bij Lotto-Jumbo volledig focussen op het schaatsen, zodat ik over twee jaar mijn grootste droom kan waar maken: het veroveren van een olympische medaille. Het zit in mijn karakter om altijd voor het hoogst haalbare te gaan, daarom heb ik nu voor deze stap gekozen."

Kramer

Contin is een aanvulling op de allroundtak van Lotto-Jumbo, die verder bestaat uit Sven Kramer, Douwe de Vries en Patrick Roest.

De ploeg van Orie, die Wouter olde Heuvel vorige maand zag stoppen met schaatsen, had Thom van Beek aangetrokken voor die rol, maar die transfer ging niet door omdat de 24-jarige marathonschaatser begin dit jaar is betrapt op het gebruik van epo.

Contin boekte afgelopen winter op de massastart in Inzell de eerste wereldbekerzege uit zijn carrière. De allrounder werd zowel in 2015 als in 2016 derde op de WK afstanden op de massastart.