Jan Smeekens is de volgende schaatser die zijn contract heeft verlengd bij Lotto-Jumbo. De 29-jarige sprinter heeft voor een jaar bijgetekend.

Smeekens kende een teleurstellend seizoen met een vijftiende plaats op de 500 meter bij de WK afstanden en geen enkele medaille in de wereldbeker, maar hij hoopt op beterschap in de komende winter.

"Het afgelopen jaar had ik het gevoel dat er niet uit kwam wat er in zat", zegt de winnaar van zilver op de 500 meter bij de Spelen van 2014 op de site van Lotto-Jumbo.

"Ik ben er dan ook op gebrand om in hetzelfde team te laten zien waartoe ik in staat ben. Het is een gaaf team, waar ik het uitstekend naar mijn zin heb. Ik ben dan ook blij met de contractverlenging."

Trainingsopbouw

Coach Jac Orie heeft goede hoop dat hij zijn pupil weer terug kan krijgen op topniveau. "In de trainingen haalde Jan op een gegeven moment weer het niveau van twee jaar geleden. Alleen in de wedstrijden kwam het er niet uit."

"We gaan daarom een aantal zaken veranderen in de trainingsopbouw, waardoor Jan hopelijk die stap in de goede richting kan maken."

Lotto-Jumbo verlengde eerder deze week het contract met allrounder Douwe de Vries al met één seizoen. De sprinters Kjeld Nuis en Gerben Jorritsma liggen vast tot en met de Spelen van 2018, net als kopman Sven Kramer.