Bondscoach Jeroen Otter is zeer ontevreden over de prestaties van de shorttrackmannen tijdens de WK.

Itzhak de Laat en Dennis Visser wisten zich op geen enkele afstand te plaatsten voor de finalerondes. Alleen Freek van der Wart plaatste zich tijdens de kwalificaties voor het hoofdtoernooi.

"Dat vind ik dramatisch slecht. De 'jonkies' Itzhak de Laat en Dennis Visser hebben slecht gereden. Dat ze de strijd met de wereldtoppers niet aankunnen was te verwachten, maar ze hebben ondermaats gepresteerd," was het harde oordeel van Otter na afloop van de kwalificatierondes tegenover de NOS.

De bondscoach gaf aan dat hij meer had verwacht van De Laat: "Ook al is hij pas 21 en komt hij duidelijk kracht tekort"

Dennis Visser had zich in de aanloop naar de WK van zijn goede kant laten zien.

Otter: "Daar heeft hij nu echt helemaal niks van laten zien. Hij zit pas acht maanden bij het team, dus je kan er niet al te zwaar aan tillen. Maar toch valt het tegen, hij heeft morgen wat goed te maken in de aflossing."

Van Der Wart

Ook over het optreden van Freek van der Wart, die zich op de 500 en de 1.500 meter kwalificeerde, is Otter kritisch.

"Ik vond hem matig rijden. Ik had verwacht dat hij zich op de 1.000 meter wel zou plaatsen. hij schaatst gewoon niet. Op het moment dat hij kracht zet, duwt hij zichzelf omhoog in plaats van vooruit. Dan heb je in deze sport weinig te zoeken."

Vrouwen

Over de vrouwen was Otter duidelijk enthousiaster. Suzanne Schulting plaatste zich op alle drie de afstanden voor de finale ronde. Yara van Kerkhof lukte dit op twee afstanden, nadat ze op de 1500 meter tegen een straf op liep.  

"De dames hebben zich op bijna elke afstand gekwalificeerd. Dat Yara een straf krijgt op de 1.500 meter, vind ik een scheidsrechterlijke dwaling. Maar het is drie keer raak voor Suzanne Schulting."