Schaatsen

Ook Olde Heuvel en Valkenburg beëindigen schaatscarrière

In navolging van Stefan Groothuis zetten ook de schaatsers Wouter olde Heuvel (29) en Diane Valkenburg (31) een punt achter hun topsportcarière.

Olde Heuvel heeft in zijn loopbaan veel met blessures gekampt en hij ziet daarom geen toekomst meer als topschaatser. "Na alle onderzoeken zijn de specialisten tot de conclusie gekomen dat het nog een lang proces wordt, voordat ik weer helemaal fit ben", zegt de allrounder in een persbericht van zijn team Lotto-Jumbo.

"De afgelopen jaren heb ik zoveel blessureleed gehad, dat het gewoon een keer ophoudt. Mijn lichaam is niet meer klaar voor topsport. Omdat je al zoveel tegenslagen hebt gehad, is dit er nu één te veel. Het is goed geweest. Het is tijd voor andere dingen."

"Ik was graag nog twee jaar door gegaan tot de Olympische Spelen, aangezien de afgelopen twee jaar bij Jac Orie heel goed gingen. Jammer genoeg kwam er toen toch weer een blessure."

Olde Heuvel kroonde zich in 2010 en 2011 tot Nederlands kampioen allround. Hij deed zeven keer mee aan het WK allround en zes keer aan het EK allround, met een bronzen medaille op het EK van 2009 als beste resultaat.

Zijn grootste successen behaalde de Twent, die zich nooit plaatste voor de Olympische Spelen, met de Nederlandse achtervolgingsploeg, met goud in 2008 en 2009 op de WK afstanden.

Valkenburg

Valkenburg geeft in een persbericht van haar ploeg Team Koopjesdrogisterij als reden dat ze de lat niet lager wil leggen voor haarzelf. "Daarvoor ben ik te ambitieus, ik vind presteren te belangrijk."

"Het is een belangrijke beslissing, en een lastige, want ik heb jarenlang met veel plezier alles voor mijn sport gedaan. Maar het is prima zo, ik kan terugkijken op een mooie carrière."

De Zuid-Hollandse stond in totaal negen keer op het podium bij de NK afstanden en drie keer bij het NK allround. Ze reed vijf keer het EK allround en WK allround en eindigde in 2013 zowel bij het EK (brons) als bij het WK (zilver) op het podium.

Valkenburg, die in 2010 actief was bij de Spelen in Vancouver, werd in 2012 en 2013 wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Individueel veroverde ze in 2011 zilver op de 1500 meter bij de WK afstanden.

Groothuis

Regerend olympisch kampioen 1000 meter Groothuis kondigde dinsdag al aan dat hij na deze winter stopt met schaatsen.

Olympisch medaillewinnaar Margot Boer en voormalig olympisch kampioen Bob de Jong zullen komend weekend bij de wereldbekerfinale in Heerenveen eveneens afscheid nemen.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie