Jorien ter Mors blijft tot en met de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang schaatsen voor Team AfterPay.

"We zijn blij en trots dat Jorien bij ons blijft", reageert Team AfterPay op Twitter op de contractverlenging van de wereldkampioene op de 1000 en 1500 meter.

De 26-jarige Ter Mors beschikte over een aflopende verbintenis bij de ploeg van coach Dennis van der Gun, die haar de kans biedt om shorttrack en het langebaanschaatsen te blijven combineren.

"We hebben vorig jaar, na een voor Jorien verloren seizoen, de gok gewaagd haar aan te trekken", aldus directeur Yuri Solinger van iSkate, waar Team AfterPay onderdeel van uitmaakt, tegen het AD.

"Ze kreeg bij ons de kans om in alle vrijheid en naar eigen inzicht te schakelen tussen beide disciplines. Dat heeft supergoed uitgepakt. Het spreekt voor zich dat we Jorien graag behouden."

Ter Mors zal zich richting het olympische seizoen wel steeds meer concentreren op de langebaan.

Ambitie

Stefan van den Berg, oprichter en directeur van Team AfterPay, hoopt dat Ter Mors haar droom van een mondiale titel in het shorttrack uit kan laten komen met zijn ploeg.

"Voor ons is het geweldig dat wij een wereldtopper als Jorien ter Mors aan ons verbonden kunnen houden. We branden allebei van de ambitie, dus ik denk dat we samen mooie dingen gaan beleven."

De Enschedese nam bij de Spelen van 2014 in Sochi deel aan beide disciplines en veroverde op de langebaan goud op de 1500 meter en ploegenachtervolging.

Ter Mors veroverde vorige week brons op het WK sprint, maar werd tot haar verdriet niet opgenomen in de Nederlandse ploeg voor de individuele afstanden op de WK shorttrack.