Jorien ter Mors heeft er na haar twee titels bij de WK afstanden in Kolomna vertrouwen in dat ze komend weekend bij het WK sprint ook mee kan doen om het goud.

"Het is mijn missie om hier een sterk WK te rijden", zegt Ter Mors donderdag op een persmoment in Seoul tegen schaatsen.nl. "Als ik vier solide races rijd en geen fouten maak, is de titel haalbaar."

De 26-jarige Enschedese maakte twee weken geleden bij haar WK-debuut op de langebaan indruk met goud op de 1000 en de 1500 meter. Bovendien werd ze vierde op de 500 meter.

Hierdoor geldt de tweevoudig olympisch kampioene bij haar eerste WK sprint als een van de favorieten, maar de immer nuchtere Ter Mors is er niet te veel mee bezig dat ze de tweede wereldkampioene sprint uit Nederland kan worden na Marianne Timmer in 2004.

"Het heeft geen zin om daar van tevoren mee bezig te zijn. Ik ga daar niet harder van rijden."

Bonus

Ter Mors kent al een geweldig seizoen in het jaar van haar rentree. Ze miste de hele vorige winter door een beginnend stadium van overtraindheid.

"Soms heb je een seizoen dat het niet loopt en dan wil je op het slotkampioenschap nog even laten zien wat je kan, maar nu is alles een extra bonus op hoe mooi het seizoen al is. Mijn seizoen is eigenlijk al veel mooier dan gedacht."

Het WK sprint in Seoul begint zaterdagochtend om 9.00 uur Nederlandse tijd met de eerste 500 meter voor vrouwen. De andere Nederlandse deelneemsters zijn NK-winnares Sanneke de Neeling en Marrit Leenstra.