Ter Mors denkt dat ticket voor WK sprint al binnen is

Jorien ter Mors is niet van plan om zaterdag weer aan de start te verschijnen bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger.

De 26-jarige Twentse heeft zich dankzij haar sterke optreden tijdens de openingsdag van de Noorse driedaagse al zo goed als zeker geplaatst voor de WK sprint eind februari in Seoul.

Ter Mors won vrijdag de 1000 meter en pakte brons op de 500 meter, waardoor ze royaal aan de leiding gaat in het Nederlandse klassement over de 500 en 1000 meter. De winnares van die gecombineerde rangschikking (na twee manches op beide afstanden) mag met Sanneke de Neeling en Leenstra mee naar de WK sprint.

"Ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik geplaatst ben", zei Ter Mors na afloop van haar winnende race tegen de NOS. "Als ik vandaag goed zou rijden, dan zou ik morgen in het vliegtuig stappen. Waarschijnlijk ben ik dus morgen weer in Nederland. Ik moet dit jaar nog meer rijden en daar wil ik echt fit zijn."

Bowe

Ter Mors was vooral blij dat ze in Noorwegen Brittany Bowe klopte op de 1000 meter. De Amerikaanse wereldkampioene gaf 0,09 seconde toe op de tijd van de rijdster van Team AfterPay: 1.14,52.

"In Calgary kwam ik al heel dichtbij en toen had ik al het gevoel dat zij en haar landgenote Heather Richardson verslaanbaar zijn. Ik wilde nog dit jaar die stap zetten en ik ben heel blij dat dat vandaag is gelukt. Dit is alleen maar goed. Het geeft aan dat zij niet oppermachtig zijn en ik beter schaats."

Tip de redactie