Schaatsen

Niels Mesu wint Alternatieve Elfstedentocht op Weissensee

Niels Mesu heeft woensdag de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee gewonnen. 

De 23-jarige schaatser van de Tjolk-ploeg was de snelste in de wedstrijd over 200 kilometer en werd zo de opvolger van zijn oudere broer Erwin Mesu, die de editie van 2015 won.

De Zeeuw, die tegenwoordig in de buurt van Heerenveen woont, kwam solo over de streep. Bart Mol werd tweede en Gary Hekman derde.

Mesu maakte lange tijd deel uit van een kopgroepje dat uit de greep van het peloton wist te blijven. Ook aanvallen van achteruit slaagden niet, al viel de kopgroep in de laatste ronde wel uiteen.

Mol was de laatste die Mesu moest laten gaan, waarna die onbedreigd naar de zege kon rijden. Erwin Mesu werd dit jaar dertiende.

Vrouwen

Bij de vrouwen won Birgit Witte de race, die eindigde in een sprint van een grote groep. De 33-jarige schaatsster van Cenned was de snelste, voor Daniëlle Lissenberg-Bekkering en Aggie Walsma.

In tegenstelling tot bij de mannen wist het peloton bij de vrouwen de aanvallers wel terug te halen. Eerst werd een groepje met onder anderen Elma de Vries ingerekend, daarna werd ook een aanval van Marianne van Leeuwen geneutraliseerd.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie