Stressless stopt na het huidige seizoen als sponsor van het schaatsteam van onder meer Jan Blokhuijsen.

Het Noorse meubelbedrijf was drie jaar hoofdsponsor van Team Stressless.

Voor het team rijden verder de Belg Bart Swings en de Amerikaanse wereldkampioene sprint Brittany Bowe.

"Als sponsor hebben wij vooral dit seizoen alle doelstellingen in het schaatsen bereikt. Stressless Global heeft aangegeven dat we het marketingbudget op een andere manier gaan invullen en uit de sportsponsoring stappen", aldus het bedrijf in een verklaring.

Manager Bart Veldkamp van het schaatsteam betreurt het vertrek van de sponsor. Hij gaat op zoek naar nieuwe geldschieters die het traject naar de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang willen financieren.

"Als team geloven we in de aanpak om vanuit een sterke Nederlandse basis de schaatssport verder internationaal te ontwikkelen en zo een platform te bieden aan Nederlandse bedrijven. Maar ook aan internationaal georiënteerde bedrijven die een voet aan de grond willen krijgen in Nederland", zegt Veldkamp.

Wereldrecords

Swings en Blokhuijsen pakten begin deze maand respectievelijk zilver en brons op het EK allround, achter de ongenaakbare Sven Kramer. Bij afwezigheid van de Fries veroverde Blokhuijsen afgelopen weekeinde in Thialf de Nederlandse allroundtitel.

Bowe bezorgde Team Stressless eerder dit seizoen wereldrecords op de 1000 en 1500 meter, al raakte ze het wereldrecord op de schaatsmijl een week later al weer kwijt aan landgenote Heather Richardson.