Schaatsen

Sang-Hwa Lee niet op WK sprint door nieuwe regel Koreaanse bond

Voormalig winnares Sang-Hwa Lee zal eind februari niet meedoen aan het WK sprint in Seoul vanwege een nieuwe regel van de Zuid-Koreaanse schaatsbond (KSU).

De 26-jarige Lee deed vorige maand niet mee aan het nationale sprintkampioenschap en mag daardoor eind januari ook niet meedoen aan de vijfde World Cup van het seizoen in Stavanger.

De KSU veranderde aan het begin van het seizoen haar regels waardoor schaatsers nu verplicht zijn om uit te komen in nationale wedstrijden, willen ze in aanmerking blijven komen voor internationale competitie.

"Ik wist niet dat de regels veranderd zijn", vertelde Lee op een persconferentie volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. "Ik geef toe dat dat mijn fout is, maar ik zou nog steeds heel graag meedoen aan de World Cup.

Knieproblemen

De tweevoudig olympisch kampioene op de 500 meter, die een geschiedenis heeft van knieproblemen, verklaarde dat ze het Koreaanse kampioenschap oversloeg omdat ze na de eerste vier wereldbekers wilde herstellen van blessures.

De KSU benadrukte in een reactie dat ze geen uitzondering wil maken voor Lee. "De regels gelden voor alle atleten."

De sprintster, die het WK sprint in 2010 op haar naam schreef en in 2013 brons veroverde, mag half februari wel deelnemen aan de WK afstanden in Kolomna.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie