Schaatsen

Wüst gelooft ondanks grote achterstand nog in eindzege op EK

Hoewel ze zondag een flinke achterstand goed moet maken op Martina Sablikova houdt Ireen Wüst hoop op de eindzege bij het EK allround in Minsk.

"Sablikova moet er eerst nog wel voor schaatsen. Er mag niks gebeuren, het is een kwestie van scherp blijven. Mij lukt dat wel", meldde Wüst zaterdag na de eerste dag van het toernooi in gesprek met de NOS.

"Ik ben in elk geval blij dat ik zondag op de 1500 meter tegen Sablikova mag rijden. Met een goede rit hoop ik een flink gat te slaan met de andere Nederlanders."

Op de 3000 meter gaf Wüst ruim drie seconden toe op Sablikova. "Ik begon langzaam, ik kreeg maar geen snelheid. Het moet wel een seconde sneller."

In Minsk schaatst de Brabantse pas haar eerste internationale wedstrijd van deze jaargang nadat haar voorseizoen in het water viel. Door de naweeën van een hersenschudding plaatste ze zich niet voor de eerste wereldbekerwedstrijden.

"Ik baal ervan, maar aan de andere kant moet ik reëel zijn. Ik mis de competitie die de rest wel heeft gehad", meldde Wüst, die een nadelige marge van 1,53 seconde heeft op Sablikova op de 1500 meter van zondag. Daarna volgt nog de 5000 meter.

"Ik moet tevreden zijn met de stappen die ik al heb gezet en dit toernooi gebruiken om heel goed te zijn op de WK afstanden van komende maand."

Lees meer over:
Tip de redactie