Schaatsen

Kramer denkt dat hij tien kilometer nodig heeft om EK te winnen

Sven Kramer denkt dat hij komend weekeinde tijdens het EK allround in Minsk zijn handen vol zal hebben aan de Rus Denis Joeskov en de Noor Sverre Lunde Pedersen.

"Joeskov kan veel afstand pakken op de kortere nummers", zegt Kramer tegen schaatsen.nl. "Maar Pedersen verwacht ik ook en die is misschien wel gevaarlijker dan Joeskov."

De 29-jarige Fries, die voor zijn achtste eindzege gaat op het EK allround, denkt dat hij ten opzichte van de voorbije edities meer terrein zal verliezen op de 500 meter.

"Toen reed ik wel een 36,1 of 36,2 op de 500 meter. Dat is lekker beginnen. Nu zal ik de tien kilometer wel nodig hebben."

Ook de 1500 meter is nog dit seizoen nog geen 'zekerheidje' voor de schaatser van Lotto-Jumbo. "Op de NK was het onder de maat. Daar kan ik nu niet mee aankomen. Maar ik ga er het beste van maken."

Compenseren

Kramer put moed uit het feit dat hij deze jaargang op de 5000 en 10.000 meter een goede indruk maakt.

"Mijn vijf en tien kilometer zijn beduidend beter dan bijvoorbeeld vorig jaar. Ik kan veel compenseren op die afstanden."

De 10.000 meter staat mogelijk voor het laatst op het programma op het EK. Komende zomer beslist het ISU-congres of het nummer wordt ingeruild voor de 1000 of 3000 meter.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie