Ireen Wüst heeft eindelijk een hoofdsponsor gevonden voor haar schaatsploeg. Haar ploeg Team4Gold heet voortaan Team Justlease.nl.

"De naam verandert, maar het motto blijft", zegt Wüst donderdag bij de bekendmaking van het nieuws in De Telegraaf.

Het contract met Justlease.nl loopt voor de rest van het seizoen, maar er is een intentie om door te gaan tot en met de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang.

"We moeten kijken hoe dit uitpakt, maar het is duidelijk dat het niet onze intentie is er na dit seizoen alweer uit te stappen”, zegt Rogier van Ewijk, algemeen directeur van Terberg Leasing waar Justlease.nl onderdeel van uitmaakt.

Zekerheid

Wüst reed vorig jaar voor Team Continu. In april maakte ze bekend dat ze haar eigen schaatsploeg oprichtte en onder anderen Antoinette de Jong en Koen Verweij sloten zich bij haar aan.

De 28-jarige Wüst zegt opgelucht te zijn dat er na een lange zoektocht een hoofdsponsor is gevonden. "Dit geeft veel zekerheid en vrijheid. Toen ik in april samen met marketingbureau House of Sports met een eigen ploeg begon, had ik niet gedacht dat de zoektocht naar een sponsor zo lang zou duren."

"Gaandeweg sloop onbewust toch de onrust er een beetje in. Het is fijn dat nu alles voor elkaar is, dat is een mooi contrast met mijn moeizame start van het seizoen."

Randzaken

De Brabantse miste de eerste vier World Cups van dit seizoen omdat ze zich niet wist te kwalificeren. Volgende week komt ze wel in actie bij de NK afstanden in Thialf en daar zal ze voor het eerst in het pak van haar nieuwe ploeg rijden.

Verweij doet niet mee in Heerenveen. Hij slaat het volledige schaatsseizoen over omdat hij door een gebrekkige voorbereiding niet fit genoeg is voor wedstrijden.

De 25-jarige Verweij is wel blij met de sponsor voor zijn ploeg. "Als topsporter moet je honderd procent met je sport bezig kunnen zijn en niet afgeleid worden door randzaken. Ik ben vooral heel blij voor Ireen, zij verdient dit."