Bij de wereldbeker schaatsen in Inzell verschijnen zondag op de 500 meter slechts drie in plaats van vijf Nederlanders aan de start.

Volgens de KNSB is dat vooral een gevolg van een te late afmelding van Ronald Mulder (liesblessure). Jan Smeekens neemt als reeds aangemelde eerste reserve in Inzell automatisch zijn plaats in.

Michel Mulder kon echter door de verlate afzegging van zijn tweelingbroer nu niet als tweede reserve doorschuiven naar het deelnemersveld op zondag als vervanger van Gerben Jorritsma of Kjeld Nuis.

Beide Lotto-rijders, die volgens de KNSB overigens ook 'heel laat' werden afgemeld, geven komende zondag de voorkeur aan de 1500 meter.

"Bij het afmelden van Ronald Mulder en het aanmelden van Michel Mulder voor de World Cup in Inzell is sprake geweest van een misinterpretatie tussen iSkate en de KNSB."

"Dat betreuren wij ten zeerste, maar de KNSB is uiteindelijk verantwoordelijk voor het invullen van de nationale selectie'', liet directeur Rhian Ket van iSkate, waaronder Team beslist.nl van de Mulders valt, woensdagavond weten.